“Recording block”

Een jaar en een dag na mijn laatste berichtje hier. Meer dan een jaar heeft het me gekost om een volgende solo te voltooien. Een aantal maanden heb ik helemaal niets ingesproken! Hoe het kwam? Drukte in mijn dagelijks werk en leven – zeker. Maar ik had misschien ook wel wat te veel ingesproken tegelijk – “I had been overdoing things” – het was meer een plicht, een klus, geworden dan de lol die het voorheen was om iets moois te maken. Het begon ook niet toevallig rond de tijd dat ik m’n 1000ste sectie voltooide. 1000? Bizar! Maar waar… Al honderden uren van mijn stem zijn inmiddels te vinden op internet. Dat legde me even het zwijgen op.

Maar mede dankzij een paar hartverwarmende berichtjes op deze site ben ik het weer op gaan pakken, en heb moed gevat om afgebroken projecten te voltooien. Dus vandaag: een nieuwe solo af! Een ongeluksvogel van George Lodewijk Kepper. Een eigenaardig boek – het verbaasde me niet toen ik achteraf merkte dat de auteur pas 26 jaar oud was toen dit boek verscheen – maar het speelt in een tijd die in de Nederlandse geschiedenis vaak onderbelicht wordt, en zit vol minder of meer spannende avonturen.

‘Een ongeluksvogel’ is een roman uit 1868, over de lotgevallen van Eduard van Bergen – zijn opvoeding, schooltijd, vriendschap, liefde en avonturen als soldaat tijdens de opstand van Belgie en de tiendaagse veldtocht van 1831.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s