Luisterboeken

Sinds 2007 spreek ik luisterboeken in. Ik doe dit via de website librivox.org en legamus.eu. Al deze luisterboeken zijn gratis te beluisteren.

Mijn librivox catalogus pagina bevat een actuele, complete lijst, ook van werk-in-uitvoering. En deze link voert naar het zoekresultaat van mijn werken op legamus.

Op deze website hou ik ook een lijst bij van alle solo-projecten.

Nederlandstalige projecten:

Engelstalige solo-projecten.

Heb je suggesties voor een boek om in te spreken? Laat ze achter op de volgende pagina.

Met dank aan o.a. Bart de Leeuw, Hokuspokus, Annise en Kathryn Delaney voor de CD-covers.

Update:  31 juli 2016

13 gedachtes over “Luisterboeken

 1. P. Timmermans zegt:

  Dag anna simon
  Ik heb net je multatuli uitvoering gehoord en ik ben je heel dankbaar voor je prachtige uitvoering. Mooie stem, goed en begrijpend voorgelezen.
  Ik zal zeker meer van je uitvoeringen downloaden.
  Nogmaals bedankt en succes verder. Hoop dat er nog veel meer komt.
  Groet Priscilla

  • Anna2009 zegt:

   Bedankt, Priscilla! Met zulke aanmoedigingen komen er zeker meer!
   En ik heb recent 2 nieuwe boeken voltooid – die zal ik nog aan deze site toevoegen.
   Anna

 2. Anoniem zegt:

  Beste Anna, ik ben je hele boekenplank aan het “lezen”. De Wonderdokter, Testament van mevrouw De Tonnette en beide delen van Paddeltje vond ik erg leuk. Ik lees ’s nachts. Als ik wakker word en niet wil gaan piekeren, doe ik snel mijn oortjes in en mijn man wordt daarvan niet wakker. In het weekend blijf ik ’s ochtends wat langer liggen om verder te luisteren. Heel fijn is dat je aan het begin van elk hoofdstuk éérst het hoofdstuknummer noemt. Dat skipt makkelijk verder naar de volgende track/hoofdstuk. Ik gebruik een usb-stick. Vanochtend “Onder moeders vleugels” beëindigd. Ik ben benieuwd naar het volgende deel. Je hebt een warme, duidelijke stem. Dankjewel!
  Dorien.

 3. Ingrid Willems zegt:

  Ook ik wil je bedanken Anna. Je hebt inderdaad een fijne voorleesstem. Je leest niet te snel gelukkig, wat heel prettig is. Omdat je stem mij zo beviel bij de Max Havelaar, kijk ik nu op deze site om meer van je te luisteren. Bedankt

 4. May zegt:

  Thanks a lot for you contributions to Librivox! I just heard “The ugly duckling” in Dutch, read by you, and found it brilliant. I will look up the rest of your Dutch audiobooks, they will certainly help me in learning Dutch.

  • Anna Simon zegt:

   Glad to hear it! I’m afraid I speak rather fast, but you could slow the file down a bit to make it easier to follow, perhaps… Good luck.

 5. Anoniem zegt:

  Veel dank voor Kleine zielen van Couperus. Hele dagen heb ik door Londen gelopen, al luisterend en onderwijl de stad in me opnemend terwijl mijn partner aan het werk was, en heb mij zo toch niet eenzaam gevoeld. Zo moeten er veel meer mensen zijn dan ik die op de gekste plekken en momenten jouw fijne luisterboeken ontdekken. Ik vind het fijn dat er tempo in zit en je hebt een heel prettige stem en brengt het verhaal op bescheiden wijze en soms ook met humor tot leven.

 6. B.S. Veldkamp zegt:

  Ik heb genoten van De zonde in het deftige dorp. Dat werk zou met een beetje inkorten, bewerken en hertalen zó weer kunnen worden uitgebracht: spannend en strak.
  Als ik mijn TMS te boven kom, meld ik me zeker aan als inspreker.

 7. Dirk Sparreboom zegt:

  Ik luister vaak podcasts en ontdekte onlangs Librivox. Heb nu bijna de Max Havelaar afgeluisterd en zocht je naam omdat ik vind dat je heel fijn vorleest. Veel dank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s