Mooie reactie op luisterboeken van Couperus’ boeken der kleine zielen

Dit berichtje kreeg ik een tijdje geleden zomaar ineens via m’n website binnen. Ik ben zo blij om te weten dat er mensen met plezier luisteren naar mijn luisterboeken! Ik mis het inspreken, heb het al veel te lang niet meer gedaan. Zodra mijn stem hersteld is van deze verkoudheid, ga ik weer achter de microfoon zitten!

kleine_zielen_1003

“U heeft me veel aangename uren bezorgd met De boeken der kleine zielen. Ik moet bekennen dat ik er met een het-zal-me-benieuwen aan begon. Couperus heeft een eigen ritme en al lezend vorm je je een beeld van de personages en hoe ze spreken (de gestreste Dorine die zichzelf voorbijloopt en de traagsprekende Cateau met de grote uilenogen speciaal). Ik vroeg me ernstig af of uw luisterboek zou botsen met mijn eigen leeservaringen. Al na enkele zinnen was ik blij met uw manier van voorlezen.

De kleine zielen kocht ik ruim 40 jaar geleden, toen ik in Nijmegen studeerde en Couperus net had leren kennen. Eerst had ik Eline Vere gelezen, wat me nog niet echt raakte, maar me toch naar Dekker & Van de Vegt op Plein 44 dreef. En daar stond ik in de boekhandel met de roman in de hand en ik was verrukt over de snelle en rake karakterschetsen. Het was het zonnige begin van een nieuw studiejaar, en had op een terras op het Koningsplein met vrienden afgesproken en ik herinner me de gezelligheid daar en het gelukzalige gevoel bij het vooruitzicht aan een vuistdik genoegen.

Heel erg bedankt”

cropped-microphone.jpg

Link naar mijn (gratis) Nederlandstalige luisterboeken

Link naar De Kleine Zielen

2 gedachtes over “Mooie reactie op luisterboeken van Couperus’ boeken der kleine zielen

  1. Cor zegt:

    Geachte mevrouw Simon,
    Max Havelaar. Wat een genoegen om dat prachtige boek, door u voorgelezen te kunnen krijgen. Uw stem, frasering en intonatie, maakte er een fantastische herbeleving van.
    Wegens meerdere malen burnout en een recente diagnose Asperger als verklaring daarvoor, is het concentratievermogen nu beperkt en fysiek laag belastbaar. (Bijna 60) Onder de wol, weg van de werkelijkheid, terug in de tijd. Alle subtiele details perfect beklemtoont. Een waar genoegen. Dus duizend maal dank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s