Samengevat

English translation

Anna Simon is internist, infectioloog en wetenschappelijk onderzoeker. Tot 1 mei 2021 werkte zij aan het Radboud universitair medisch centrum in Nijmegen.

Ze heeft twee keer eerder voor Artsen zonder Grenzen gewerkt in een Ebola epidemie: in 2014 in Sierra Leone, en in 2019 in de Democratische Republiek Congo. In 2021 ging ze opnieuw voor Artsen zonder Grenzen naar het oosten van de Democratische Republiek Congo.

Zij heeft verschillende boeken gepubliceerd, waaronder een historische roman en een waargebeurd verslag over werken in een Ebola kliniek van Artsen zonder Grenzen tijdens de epidemie in Sierra Leone in 2014.

Daarnaast heeft zij tientallen luisterboeken ingesproken voor Librivox en Legamus, zowel in het Nederlands als in het Engels, die gratis te beluisteren zijn.

Ook heeft Anna een passie voor geschiedenis, waarbij ze onder andere actief is als vrijwilliger bij de Stevenstoren in Nijmegen, en ook bij twee 16e eeuwse verdedigingstorens in het Kronenburgerpark. Ze startte in 2021 de blog 300jaarleven.org.

Zij is daarnaast van 2016-2021 actief geweest als bestuurslid van de Nijmeegse afdeling van GroenLinks.