Veranderingen

Ik heb deze blog nooit echt actueel gehouden. Het is altijd meer een vitrine geweest voor mijn luisterboeken. Maar nu met alle veranderingen in mijn leven toch een keer een update.

Van november 2019 tot en met januari 2020 ben ik voor Artsen zonder Grenzen (AzG) in de Goma, Democratische Republiek Congo geweest, waar ik gewerkt heb in de Ebola epidemie in het oosten van het land. Eind februari 2020 ging ik weer aan het werk in het Radboudumc, en binnen twee weken kwam daar de volgende epidemie: COVID-19. Voor iedereen veranderde het leven in korte tijd, en zo ook het werk in het Radboudumc natuurlijk. Met vereende krachten werden de vele extra patiënten opgevangen, terwijl het gewone werk op de polikliniek door ging (hoewel deels op afstand, via telefoon en video).

In de herfst van 2020 heb ik het besluit genomen om te stoppen met mijn werk als vast staflid internist en universitair hoofddocent aan het Radboudumc – na ruim 10 jaar in die functie, en ruim 20 jaar in het Radboudumc. Een vrij radicale beslissing, maar één waar ik achteraf gezien al een paar jaar naar toe aan het groeien was. Daar zijn verschillende redenen voor, maar het voert te ver om dat hier helemaal uit te gaan leggen (het heeft in ieder geval niets met COVID-19 te maken). Vanaf november een half jaar de tijd genomen om het werk en mijn patiënten zo goed mogelijk over te dragen aan mijn opvolgers. En per 1 mei 2021 ben ik definitief met ontslag.

Hoe de toekomst er precies uit gaat zien, weet ik nog niet. Ik ben bezig aan het schrijven van een nieuwe historische roman. Als nieuwe hobby ben ik een geschiedenis-blog gestart op 300jaarleven.org. En het komend jaar ga ik voor een jaar naar het buitenland met Artsen zonder Grenzen. Maar verder zal de tijd het leren.

En luisterboeken – het is alweer 2 jaar geleden dat ik voor het laatst een luisterboek af had. Het is er helemaal bij in geschoten. Het staat hoog op mijn wensenlijstje om dat weer meer te gaan doen. Maar helaas zal er waar ik heen ga met AzG het komend jaar niet de stilte zijn die nodig is om opnames van goede kwaliteit te maken. Dus dat zal nog even moeten wachten.

Geplaatst in: Geen categorie

Een gedachte over “Veranderingen

  1. Menno zegt:

    Beste Anna,
    Hartelijk dank voor deze update en veel succes met de schrijverij en met AzG. Wat een goed werk doet die organisatie. Ik volg je wegens de luisterboeken die je als geen ander voorleest. Altijd precies goed. Heerlijk om naar te luisteren. Het ga je goed, en wellicht tzt toch weer een boek.
    Groet,
    Menno Spiering

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s