Zielenschemering: deel 3 van de Boeken der Kleine Zielen

Het is ook stilstaan of hollen: ik had zo de smaak te pakken dat Zielenschemering nu al af is. Weer heel anders van karakter dan de eerste twee delen, en weer een uitdaging om zo goed mogelijk ingesproken te krijgen – maar erg mooi.

Zielenschemering, het derde boek uit de romancyclus De Boeken der Kleine Zielen van Louis Couperus, beschrijft een volgende periode uit het leven van de familie van Lowe. Een van de hoofdpersonen is Constance’s broer Gerrit, uiterlijk een blonde sterke bruut van een man, ritmeester bij de huzaren, maar hij voelt zichzelf van binnen vaak ziek en zwak. Broer Ernst, altijd al zonderling en op zichzelf, wordt nu gekweld door angstaanjagende hallucinaties. De familie overkomt de ene ellende na de andere. De familieleden reageren ieder op hun eigen manier.

Om te zorgen dat ik “fris” blijf, en niet zomaar het laatste deel “afraffel” ga ik nu eerst wat andere dingen inspreken. Maar ik weet al zeker: deel 4 komt er ook, en als alles mee zit gewoon nog dit jaar!

Een gedachte over “Zielenschemering: deel 3 van de Boeken der Kleine Zielen

  1. Tonnie van de camp zegt:

    Beste Anna bedankt voor het inspreken van Zielenschemering!Ik ga hem vanaf morgen beluisteren nadat ik deze week 1 en 2 na elkaar heb beluisterd.Prachtige boeken warm voorgelezen.Compliment!Laat ons niet te lang wachten op deel 4………

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s