Nieuwe luisterboeken af!

De afgelopen weken heb ik 2 nieuwe solo luisterboeken afgekregen – en ik ben ze helemaal vergeten hier te plaatsen.

Ten eerste: De Delftsche Wonderdokter – van A.L.G. Bosboom-Toussaint.

Het langste boek dat ik tot nu toe heb ingesproken – 23 uur in totaal! – en dat is wat er overgebleven is na al het wegknippen van versprekingen – het was een hele klus. Weer een 19e eeuws werk, dat merk je wel aan het taalgebruik – maar het verhaal is mooi.

De Delftsche Wonderdokter, geschreven in 1870, is een historische avonturenroman die zich afspeelt in 1595. Het verhaal ontrolt zich tegen de achtergrond van de Tachtigjarige Oorlog en de reformatie, met als hoofdrolspelers een mysterieuze vreemdeling, een Delftse dokter en diens nichtje.

Juliaan is een “kale jonker” – een jongeman van goede huize, die aan lager wal is geraakt. Mabelia Graswinckel is een Delfts meisje dat beloofd is als bruid aan haar neef Antony Hogenhoeck. Haar oom Dokter Graswinckel (oftewel de Delftse Wonderdokter, ook wel Jacob Janz Boot genoemd) is een arts, die leeft als een kluizenaar en bekend staat als een weldoener voor de armen.
Juliaan, die met een berooid groepje huursoldaten door het land trekt op zoek naar werk, krijgt van een geheimzinnige weldoener het aanbod van een mooie beloning, als hij en zijn troep een opdracht uitvoeren. Dat is nog maar het begin van een avontuur vol verwikkelingen.

Link: http://librivox.org/de-delftsche-wonderdokter-by-a-l-g-bosboom-toussaint/

En toen het 1 januari 2010 was, verliep het copyright op de werken van Nienke van Hichtum. Daar had ik al een tijd op gewacht, en het volgende boek lag al klaar – toen heb ik het bijna achter elkaar door ingesproken, en op 4 januari was het af: Afke’s tiental !

Afke’s tiental verhaalt over de dagelijkse belevenissen van een arm gezin met tien kinderen, dat rond 1900 op het Friese platteland leefde. Door de zorgzaamheid van moeder Afke werd het ondanks de armoede een gelukkig gezin, waarin men heel veel voor elkaar over had.
Dit kinderboek is gebaseerd op het leven van Harmke Feenstra-Tuinstra uit het dorp Warga. Haar oudste dochter was dienstmeisje bij de auteur, Nienke van Hichtum.

Link: http://librivox.org/afkes-tiental-door-nienke-van-hichtum/

En ik heb een nieuwe solo uitgekozen, daar moet ik nog aan gaan beginnen: De Kleine Zielen – van Louis Couperus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s