Samen is het soms nog leuker

En wat ik ook nog niet vermeld had hier: we hebben weer een prachtig luisterboek gemaakt met een aantal Nederlanders samen op Librivox: een verzameling van zes novellen van Marcellus Emants. Het geheel gecoordineerd door Bart de Leeuw, en “proef-geluisterd” door Ans Wink. Lezers: Julie VW, Marcel Coenders, Bart de Leeuw en ikzelf.

Novellen van Marcellus Emants: Een avontuur, Najaarsstormen en Fanny verschenen samen in een boek uit 1879, nadat de eerste twee al eerder waren afgedrukt in een literair tijdschrift. Het laatste verhaal was ook bedoeld voor een tijdschrift, maar werd daaruit teruggetrokken, omdat de redacteuren bang waren dat het te erotisch was. De inleiding bij dit luisterboek hoort bij deze eerste drie novellen.
Dood, Ontwaakt en Op zee verschenen in De Gids in 1890, 1896 en 1897. Deze drie zijn later ook in diverse boekuitgaven uitgekomen.

Iedere lezer heeft zijn eigen stijl, natuurlijk. Dat maakt het extra boeiend, zo’n groepsproject. Ik heb het verhaal “Najaarsstormen” ingesproken. Hier is de pagina: http://librivox.org/zes-novellen-door-marcellus-emants/

Ook zin gekregen om je stem uit te proberen als verteller? Ga naar librivox.org – voor wat Nederlandse uitleg: http://librivox.org/forum/viewtopic.php?p=281639#281639 – iedereen kan meehelpen!

2 gedachtes over “Samen is het soms nog leuker

 1. c.schilder zegt:

  Met genoegen heb ik wederom een librivox boekwerk van Jules verne op mijn mp3 speler gezet. lekker voor bij het fietsen en wandelen. thanks

  • Anna2009 zegt:

   Jules Verne – ja! Bart is al aan het vierde vertaalde werk van Verne bezig – zeker aan te raden! Ik zal je dank aan hem overbrengen.
   Anna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s