Nieuw gratis luisterboek af: Vadertje Langbeen

Jeugdsentiment – brievenroman uit 1912 van Jean Webster, vooral bedoeld voor tiener-meisjes, denk ik. De 18-jarige Jerusha, ofwel Judy, is opgegroeid in een ‘vondelingengesticht’, maar wordt door een anonieme weldoener gesponsord om naar de universiteit te gaan, op voorwaarde dat ze hem elke maand een brief stuurt. Judy is nogal een flap-uit, die alles schrijft wat ze meemaakt en wvadertjelangbeen_1608at er in haar omgaat. Geleidelijk merk je dat er toch ook een doorlopende verhaallijn in het boek zit. Ik vond het een prachtig boek als kind, en het is nog steeds leuk om te lezen. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel mensen dit boek al kenden. (Oorspronkelijke titel in het Engels: Daddy-Long-Legs, vertaler van deze versie onbekend).

Link naar het luisterboek op Librivox.

Dit luisterboek heb ik ingesproken in 1 week tijd, als onderdeel van de poging om een totaal van 10.000 luisterboeken te bereiken in de Librivox catalogus vóór de 11e verjaardag van Librivox. En dat is ons gelukt! Er zijn nu dus al meer dan 10.000 gratis luisterboeken te vinden bij Librivox.org.

4 gedachtes over “Nieuw gratis luisterboek af: Vadertje Langbeen

  1. Anoniem zegt:

    Ik kende het, eerst als tiener een film op TV gezien, later gelezen en het Engels geprobeerd, maar dat lukte niet. Nu lekker luisteren. Bedankt voor je fijne werk. Je hebt zo’n prettige vertelstem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s