Het heilige weten: laatste deel van de Boeken der Kleine Zielen

Het is zover: ik heb het einde van de Boeken der Kleine Zielen bereikt. Ruim op tijd voor de 150ste geboortedag van Louis Couperus.

Het is 10 jaar na het derde deel, “Zielenschemering”. Addy is inmiddels dokter, getrouwd met Mathilde en vader van twee kleine kinderen. Zij wonen in de grote, sombere villa in Driebergen die hij ge-erfd heeft van zijn grootouders. Bij hem in (en in de buurt) wonen een groot aantal familieleden die we kennen uit de vorige delen, onder andere zijn ouders en de kinderen van Constance’s overleden broer. Addy is de spil van de familie geworden. Hij weet altijd wat het beste is voor iedereen om hem heen, behalve voor zichzelf. (Samenvatting door Anna Simon)

Bart: bedankt voor alle mooie covers! en Marcel: bedankt voor al de uren proefluisteren!

5 gedachtes over “Het heilige weten: laatste deel van de Boeken der Kleine Zielen

 1. karin zegt:

  Hoera! Ik heb er met spanning op gewacht en nu is het er. Het vierde deel van de boeken der kleine zielen. Bedankt!!
  Misschien wil je ooit nog wel De berg van licht voorlezen, ook van Couperus. Ik hou het in de gaten.
  Groet, Karin

  • Anna2009 zegt:

   Daarvoor moeten we nog een paar jaar geduld hebben: hij is in 1946 overleden, dus zijn werk is nog beschermd door auteursrechten tot 2017.

 2. Maia zegt:

  Anna, excuse me for popping up here but I just HAD to thank you for your utterly beautiful readings of Dostoevsky – I’ve just listened to Karamazov and the Sections you read are stunningly read, the voices you give to the characters are wonderful. Now listening to part 4 of Crime and Punishment and have been looking forward all day to getting to your parts! THANK YOU SO MUCH for making these books accessible to those of us who have vision problems and cannot read text books, you really have given me a great gift. Thank you. :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s