Pauls Ontwaken

Mijn volgende solo is af. Een indrukwekkend boekje, geschreven door Frederik van Eeden, bijna 100 jaar geleden. Het thema heeft desondanks niets ouderwets: een vader beschrijft op indringende wijze het stervensproces van zijn 24-jarige zoon, en denkt na over wat ‘een goede dood’ is. Een kort project, minder dan 2 uur in totaal, en geen lichte kost, maar wel een boek om langer over na te denken.

 

In dit aangrijpende korte werk beschrijft de schrijver en psychiater Frederik van Eeden het leven en met name de dood van Paul, de jongste zoon uit zijn eerste huwelijk. Paul stierf op 24-jarige leeftijd aan tuberculose. Frederik van Eeden schreef dit werk in de 3 maanden na Pauls overlijden in 1913.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s