Spannend luisterboekje voor kinderen, voorgelezen door mijn neefjes

Weer een heel ander luisterboek dit keer. De Padvinder is een kort verhaal (18 min) over Karel, een jongen die op een boerderij woont aan een grote rivier. Eerst horen we wat Karel allemaal doet tijdens zijn zomervakantie. In de tweede helft wordt het spannend: de rivier dreigt te overstromen!

Het verhaal is heel mooi voorgelezen door mijn neefjes Wisse (9 jaar) en Floris (toen nog 7 jaar), toen ze van de zomer bij me aan het logeren waren.

img_6949Dat hoort er natuurlijk bij, als je logeert bij tante Anna. Het verhaal is bijna 100 jaar oud, dus er zitten een paar ouderwetse woorden of verouderde spelling in, maar dat leerden ze snel. Ze vonden het zelf een leuk verhaal, en denken dat andere kinderen het ook leuk zullen vinden. Warm aanbevolen dus, wellicht voor op de achterbank, of als verhaaltje voor het slapen gaan.

Wisse en Floris hebben dezelfde dag ook nog zelf een verhaal verzonnen en ingesproken, met geluidseffecten, “Rowan en de Grottenleeuw”, maar ik heb hen moeten beloven dat ik dat niet op internet zou zetten: ze waren nog niet helemaal tevreden over het eindresultaat. Ze hebben trouwens niet alleen maar achter de microfoon gestaan tijdens hun logeerpartij, hoor: de Nijmeegse Vierdaagse intocht gezien, chocoladebonbons gemaakt (vulling met pindakaas was favoriet!), en ga zo maar door.

padvinder_cover

De Padvinder – auteur onbekend, verschenen rond 1920. Luisterboek verschenen bij Legamus.

2 gedachtes over “Spannend luisterboekje voor kinderen, voorgelezen door mijn neefjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s